Вести Македонија Став Ударни вести

Радосвета Василева: Бугарско-македонската aла се соочи со лицемерието на ЕУ

  Иако е важно да бараме решенија за нашата заедничка историја и да се обидеме да ги разликуваме фактите од пропагандата, зарем не е исто така важно да научиме да живееме заедно и покрај нашите различни и силно политизирани гледишта?- пишува Радосвета Василева за Республика Во митологијата на словенските народи кои живеат на Балканот, алата е злобен […]

Вести Свет Став Ударни вести

Новата редовна влада на Бугарија: Крај на една автократска ера? – Радосвета Василева

  2021 година го означи крајот на присуството на Бојко Борисов во извршната власт на Бугарија и на неговата превласт во парламентот на земјата. Меѓутоа, дали со тоа се стави крај на автократијата на Борисов? Ни приближно! Оваа година во Бугарија имаше три парламентарни избори. Дури по третите парламентарни избори во ноември 2021 година новото […]