Вести Став

Што (не) знаеме за омикрон варијантата – Харис Бабачиќ

  Засега нема причина за паника, но треба внимателно да му пристапиме на наративот дека омикрон предизвикува лесна форма на КОВИД-19 која побрзо ќе доведе до крај на пандемијата. Секое прекопирање на SARS-CoV-2 геномот при неговото намножување во човекот дава можност да настане грешка во процесот. Овие грешки водат до промени во генската секвенца, т.е. […]