Categories: Алтернатива, Настани

Стојчевска: Саемот на книгата, во време на емотикони, е во одбрана на раскажувачите и писменоста

Министерката за култура, Бисера Костадиновска-Стојчевска, денеска во арената  „Борис Трајковски“ на отворањето на 36. издание на Саемот на книгата порача…

Повеќе
Categories: Вести, Македонија, Ударни вести

Со реконструкција на Старото училиште во Љубојно ја зацврстуваме колективната меморија на државата

  Министерката за култура Бисера Костадиновска–Стојчевска во интервју на ТВ „Слободен печат“, говореше за значењето на Старото училиште во Љубојно…

Повеќе
Categories: Алтернатива, Настани

Законската регулатива за подобра заштита на културното наследство

  Министерката за култура, Бисера Костадиновска-Стојчевска се обрати на Втората годишна средба на архитекти и планери во организација на Комората…

Повеќе
Categories: Вести, Изјави, Македонија, Ударни вести

Костадиновска-Стојчевска: 30 години сме дел од семејството ИКРОМ

  Северна Македонија со гордост ја одбележува тридецениската соработка со Меѓународниот центар за изучување на заштитата и реставрацијата на културните…

Повеќе
Categories: Вести, Македонија, Ударни вести

Закон за употреба на македонскиот јазик – заштитата на нашата посебност и идентитет

  Собраниската Комисија за култура денеска го разгледа Предлог-законот за употребата на македонски јазик во прво читање и едногласно одлучи…

Повеќе
Categories: Вести, Македонија, Ударни вести

Бисера Костадиновска – Стојчевска е новата министерка за култура

  Досегашната министерка за култура, Ирена Стефоска во Министерството за култура и ја предаде функцијата на новоизбраната министерка, Бисера Костадиновска…

Повеќе