Алтернатива Вести Македонија Настани Ударни вести

МСУ стана членка на единствената глобална мрежа експерти од музејската дејност „CIMAM“

  Музејот на Современа Уметност во Скопје стана дел од Меѓународната комисија на музеи и колекции на модерна уметност (CIMAM) во која членуваат директори и куратори од светски познати музеи, колекции и архиви за модерна и современа уметност.     Напорната работа, исклучителната посветеност и грижа за колекцијата, излегувањето од нашите граници на меѓународната сцена, […]