Вести Македонија

Санкционирани 230 пешаци за преминување на улица надвор од пешачки премин

  На територијата на целата држава вчера МВР спроведе акциска контрола за прекршоците што ги прават пешаците, при што беа изречени вкупно 230 мерки, меѓу кои 194 за небезбедно преминување на улица надвор од пешачки премин, 28 за непочитување на светлосните сообраќајни знаци или знаци што ги дава полициски службеник, шест за движење или непотребно […]

Вести Македонија Ударни вести

Санкционирани 174 пешаци за преминување надвор од пешачки премин

  Во текот на вчерашниот ден, во периодот од 11.00 до 16.00 часот Министерството за внатрешни работи спроведе засилена акциска контрола на територијата на државата, за санкционирање на прекршоци што ги прават пешаците. Притоа, санкционирани се 174 пешаци од кои, 144 за небезбедно преминување на улица надвор од пешачки премин, осум за минување на црвено […]

Вести Македонија Ударни вести

Санкционирани 226 возачи за брзо возење и 86 за непропуштање на пешаци

  Во текот на вчерашниот ден Министерството за внатрешни работи спроведе засилена акциска контрола на територијата на државата, за санкционирање на возила кои се движат со брзина поголема од дозволената, при што санкционирани се 226 возачи. Од нив седум возила се движеле со брзина над 50 километри на час повеќе од дозволеното, а три возила […]

Вести Македонија Ударни вести

Санкционирани 199 пешаци за преминување на улица надвор од пешачки премин

  Во текот на вчерашниот ден, во периодот од 10.00 до 15.00 часот Министерството за внатрешни работи спроведе засилена акциска контрола на територијата на државата за санкционирање на прекршоци што ги прават пешаците. Санкционирани се 199 пешаци од кои, 160 за небезбедно преминување на улица надвор од пешачки премин, девет за минување на црвено светло. […]

Вести Македонија Ударни вести

99 санкции за непропуштање пешаци на пешачки премин

  Министерството за внатрешни работи во текот на вчерашниот ден во периодот од 12.00 до 17.00 часот на територијата на државата спроведе засилена акциска контрола за санкционирање на возачите кои не ги пропуштаат пешаците на пешачки премин, односно не ги почитуваат обврските како возачи. При контролата санкционирани се 99 возачи. МВР апелира возачите секогаш да […]

Вести Македонија Ударни вести

Кампања „И јас и ти – сите сме пешаци! Безбедноста на прво место!“

  Републичкиот совет за безбедност на сообраќајот на патиштата, во соработка со Министерството за внатрешни работи и Факултетот за безбедност од Скопје, започна со спроведување на кампања за подобрување на безбедноста на најмасовната и најранливата категорија учесници во сообраќајот – пешаците, под мотото „И јас и ти – сите сме пешаци! Безбедноста на прво место!“ […]

Вести Македонија Ударни вести

Сите сме пешаци – Да ја заштитиме најранливата категорија учесници во сообраќајот

  Пешаците се најбројна и најранлива категорија учесници во сообраќајот. Секој човек е пешак, а потоа возач на моторно возило, велосипедист итн. Од 25% до 30% од вкупниот број на загинати лица во сообраќајни незгоди се пешаци. Изминатите години бројката на загинати пешаци на ниво на Република Северна Македонија се движи околу 30 загинати и […]

Вести Македонија Ударни вести

МВР изрече 266 санкции за брзо возење и 310 санкции за пешаците

  Во текот на вчерашниот ден, МВР спроведе засилена акциска контрола на територијата на државата за санкционирање на возила кои се движат со брзина поголема од дозволената, при што санкционирани се 266 возачи.     Од нив 10 возила се движеле со брзина над 50 километри на час повеќе од дозволеното, а три возила се […]

Вести Македонија Ударни вести

Санкционирани 246 пешаци за преминување на улица надвор од пешачки премин

  Во текот на вчерашниот ден Министерството за внатрешни работи спроведе засилена акциска контрола на територијата на државава за санкционирање на прекршоци што ги прават пешаците, при што санкционирани се 246 пешаци. Притоа 195 за небезбедно преминување на улица надвор од пешачки премин, 27 за минување на црвено светло. Од нив 51 на територија на […]

Вести Македонија

Санкционирани 263 пешаци за преминување на црвено светло

  Во текот на вчерашниот ден во периодот од 10.00 до 14.00 часот Министерството за внатрешни работи спроведе засилена акциска контрола на територијата на државава за санкционирање на прекршоци што ги прават пешаците, при што санкционирани се 263 пешаци.   При тоа 217 за небезбедно преминување на улица надвор од пешачки премин, 38 за минување […]