Categories: Вести, Македонија, Ударни вести

Митрески на средба со делегацијата на Парламентарното собрание на Советот на Европа

  Претседателот на Собранието, Јован Митрески денеска се сретна со членовите на Делегацијата на ад-хок Комисијата на Парламентарното собрание на…

Read More
Categories: Вести, Македонија, Ударни вести

Претседателот Пендаровски прими делегација од Советот на Европа за набљудување на изборите 2024

  Претседателот Стево Пендаровски денеска ја прими делегацијата на ад-хок комисијата на Парламентарното собрание на Советот на Европа за набљудување…

Read More
Categories: Вести, Македонија, Ударни вести

Александар Николоски реизбран за генерален известувач за укинување на смртната казна

  Комисијата за правни прашања и човекови права на Парламентарното собрание на Советот на Европа (ПССЕ), на седницата која се…

Read More
Categories: Вести, Македонија, Ударни вести

Тренчевска: Унапредување на квалитетот на живот на лицата со попреченост

  По извршениот увид на Комитетот на Совет на Европа за превенција од тортура и нехумано или понижувачко постапување или…

Read More
Categories: Вести, Македонија, Ударни вести

Летна сесија на Парламентарното собрание на Советот на Европа во Стразбур

  Делегацијата на Собранието на РС Македонија во состав Дарко Каевски, шеф и Арта Биљали Зендели, член учествува на летната…

Read More
Categories: Вести, Изјави, Македонија, Ударни вести

Советот на Европа да воведе санкции кон Бугарија за неспроведување на пресудите на Судот од Стразбур

  “Сите држави мора да ги спроведат, со добра волја и без одлагање, конечните, обврзувачки пресуди на Европскиот суд за…

Read More
Categories: Вести, Македонија, Ударни вести

Потпишана Конвенцијата на Советот на Европа против манипулации во спортските натпревари

  Заменик-претседателката на Владата задолжена за политики за добро владеење, Славица Грковска, денеска во името на Владата, официјално ја потпиша…

Read More
Categories: Вести, Македонија, Ударни вести

Николоски избран за потпретседател на Европската народна партија во ПС на Совет на Европа

  Во периодот од 24 до 28 Јануари се одржува зимската сесија на Парламентарното Собрание на Совет на Европа во…

Read More