Вести Македонија Ударни вести

ИЈЗ: Зголемен бројот на новозаразени и реинфекции со Ковид-19

  Регистрирани сe 11.610 нови позитивни случаи од 35 градови во државата, со зголемување од 4,5% во однос на минатата недела (n=11.115), се наведува во Извештај на ИЈЗ од 17-ти до 23-ти јануари. Процентот на позитивност се движи од 23,6% до 34,4%, просечно 29,1%.   Според неделниот извештај на Институтот за јавно здравје во периодот […]