Алтернатива Магазин Настани Наука и Технологија

Летечкиот автомобил „AirCar“ доби сертификат за летање во Словачка

  Летечки автомобил што може да достигне брзина од 160 километри на час и да лета на висина од над 2,5 километри го доби својот сертификат за летање од страна на Транспортната управа на Словачка.     Хибридниот автомобил – авион, наречен „ЕрКар“ (AirCar) поседува мотор на „БМВ“ (BMW) и работи на обично гориво, пишува […]