Вести Македонија Ударни вести

Ангелов на НАТО состанок за отпорност во Брисел

  Вчера во седиштето на НАТО во Брисел се одржа првиот состанок на високите претставници за отпорност, каде се обрати генералниот секретар Јенс Столтенберг. Република Северна Македонија во овој формат е претставувана од директорот на Центарот за управување со кризи Стојанче Ангелов. Сојузниците ги споделија своите сознанија и насоки за зајакнување на националната и колективната […]

Вести Македонија Ударни вести

ЦУК во посета на ски-патролата „Попова Шапка“

  На покана на Здружението за заштита и спасување во планина и на непристапен терен „Асклепиј“, директорот на ЦУК, Стојанче Ангелов, ја посети истоимената Ски патрола на терен – на Скијачкиот центар „Попова Шапка“, каде што оствари средба за запознавање со нивната работа со познатиот алпинист и двигател на многу проекти од сферата на спасување […]