Алтернатива Настани

ИЛИ-ИЛИ: Излезе од печат романот „Колибри“ од Сандро Веронези

  Денеска од печат излезе преводот на најдобриот италијански роман во 2020 година, како 206 издание во едицијата „ПРОаЗА“. По издавањето на исто така романот-лауреат „Тивок хаос“ во 2016 година, кој наиде на одличен прием кај македонските читатели, ИЛИ-ИЛИ се одлучи да го издаде и актуелниот добитник на престижната италијанска книжевна награда „Стрега“, романот „Колибри“ […]