Вести Македонија Ударни вести

Петличковски нов претседател на Комисијата за заразни болести

  Директорот на Институтот за имунологија, доктор Александар Петличковски, е поставен за нов претседател на Комисијата за заразни болести, додека д-р Злате Мехмедовиќ од Здравствен дом – Скопје, е поставен за нов портпарол на Комисијата.