Вести Свет Став

Млаката борба против најголемото жариште на корупција во Косово – Фитим Гаши

  „Кој сее, жнее“ – е изразот за оној што ја сее земјата, со цел да го жнее приносот после некое време. Но, многу јавни функционери и службеници во Косово жнеат без да сеат, инволвирани во широка и голема мрежа на корупција и измама. По налог на Специјалното обвинителство на Република Косово (СОРК), на 3 декември […]