Вести Македонија Ударни вести

Синдикатите на протест: Минимална плата 18.000 денари или генерален штрајк!

  Претседателството и Советот на Сојузот на синдикати на Македонија,  заедно со штрајкувачките одбори денеска го блокираа центарот на Скопје, во знак на незадоволство од предлогот на работодавачите за методологијата на минималната плата. За синдикатот предлогот е неприфатлив бидејќи нивните пресметки покажале дека минималната плата би се зголемила на 16.164 денари, а синдикатот бара минималната […]