Вести Изјави Македонија Топ теми Ударни вести

Обраќање на претседателот Пендаровски на изложбата „150 години од раѓањето на Гоце Делчев”

  Претседателот Стево Пендаровски денеска се обрати на отворањето на изложбата „150 години од раѓањето на Гоце Делчев (1872 – 2022)“ во која се опфатени оригинални документи, писма, фотографии, како и написи од весници и други архивски материјали поврзани со неговиот живот и револуционерната активност. Изложбата поставена од Државниот Архив се реализира под покровителство на […]