Вести Македонија Став Ударни вести

ХЕРА: Немањето системски решенија е причина за невработеноста на Ромките

  Иако долги години се прават напори, сепак невработеноста на Ромките не само што не се намалува туку има тенденција на постојано зголемување. Во 2020 година, бројот на невработени Ромки е зголемен за 57% во споредба со 2019 година. Особено загрижувачки е што има зголемување на невработеноста од 104% кај младата популација меѓу 20 и […]