Вести Изјави Македонија Ударни вести

Ковачевски: Владата постојано и навремено интервенира за непречено снабдување со електрична енергија

  Премиерот Димитар Ковачевски на денешната прес-конференција одговарајќи на новинарско прашање, изјави дека Владата подолго време, уште со започнувањето на енергетската криза во последниот квартал минатата година презеде антикризни мерки во делот на електричната енергија, намалување на ДДВ-то за електричната енергија, зголемување на производството на електрична енергија во државните капацитети. „За оваа година производството е […]

Вести Македонија Топ теми Ударни вести

Одобрени дополнителни финансии за стабилно производство и снабдување со електрична енергија

  Владата донесе одлуката за одобрување финансиски средства во износ од 2,9 милијарди денари на АД Електрани на Северна Македонија, во државна сопственост, за обезбедување финансиски средства за справување со кризната состојба во снабдување со електрична енергија. Со оваа одлука се задолжува ЕСМ АД овие средства да ги искористи за реализација на мерките за обезбедување […]