Вести Здравје Магазин Македонија

Ги запознаваме ретките болести во охридско – струшкиот регион 2024

  Во месецот со најмалку дена во годината, во месецот кој оваа година е редок по своите ретки 29 дена и во месецот кој пациентите со ретки болести го идентификуваат како СВОЈ, по шести пат ќе се обидеме поблиску да Ве запознаеме со ретките болести од кои заболува и со кои се соочува и живее […]

Вести Здравје Магазин Македонија Ударни вести

Лолеска: Утре е нов ден за ретките, нашата борба продолжува

  Заврши четвртата сезона на Националната кампања „Ги запознаваме ретките болести“ Нови 28. ретки дијагнози, осветлени бројни објекти и локации,  четврта ретка поштенска марка, бројни насмевки, нови статии на македонската Википедија, обоени дланки и поддршка од институциите…     Зад нас е четвртата сезона на проектот „Ги запознаваме ретките болести“ на охридскиот активист Гордана Лолеска, […]

Вести Здравје Магазин Македонија Ударни вести

Ги запознаваме ретките болести: Булозна епидермолиза

  Ги запознаваме ретките болести 2022 – 28 дена во февруари со 28 ретки дијагнози     Во месецот со најмалку дена во годината, во месецот кој пациентите со ретки болести го викаат „свој“, месецот кој е редок по своите ретки 28 дена и оваа година, четврта по ред, ќе се обидеме поблиску да Ве запознаеме […]

Вести Здравје Магазин Македонија

Ги запознаваме ретките болести: Мајер-Рокитански-Кастер-Хаузер синдром

  Ги запознаваме ретките болести 2022 – 28 дена во февруари со 28 ретки дијагнози   Во месецот со најмалку дена во годината, во месецот кој пациентите со ретки болести го викаат „свој“, месецот кој е редок по своите ретки 28 дена и оваа година, четврта по ред, ќе се обидеме поблиску да Ве запознаеме со […]

Вести Здравје Магазин Македонија Ударни вести

Ги запознаваме ретките болести: Синдром на мачкин плач

  Ги запознаваме ретките болести 2022 – 28 дена во февруари со 28 ретки дијагнози Во месецот со најмалку дена во годината, во месецот кој пациентите со ретки болести го викаат „свој“, месецот кој е редок по своите ретки 28 дена и оваа година, четврта по ред, ќе се обидеме поблиску да Ве запознаеме со ретките […]

Алтернатива Вести Здравје Магазин Македонија Настани

Ги запознаваме ретките болести: Фамилна хипомагнеземија, хиперкалциурија и нефркалциноза

  Ги запознаваме ретките болести 2022 – 28 дена во февруари со 28 ретки дијагнози     Во месецот со најмалку дена во годината, во месецот кој пациентите со ретки болести го викаат „свој“, месецот кој е редок по своите ретки 28 дена и оваа година, четврта по ред, ќе се обидеме поблиску да Ве запознаеме […]

Алтернатива Здравје Македонија Настани Ударни вести

Ги запознаваме ретките болести: Синдром на хиперимуноглобулинемија Д

  Ги запознаваме ретките болести – 28 дена во февруари со 28 ретки дијагнози   Во месецот со најмалку дена во годината, во месецот кој пациентите со ретки болести го викаат „свој“, месецот кој е редок по своите ретки 28 дена и оваа година, четврта по ред, ќе се обидеме поблиску да Ве запознаеме со […]