Алтернатива Вести Магазин Македонија Настани Наука и Технологија Ударни вести

Телеком ја пушти првата комерцијална 5Г мрежа во државава

  Македонски Телеком денеска ja пушти првата комерцијална 5Г мрежа во државава  и овозможи користење на 5Г услуги паралелно и во комбинација со 4Г, со напредна технологија за динамично користење на постојните радиофреквенции. Со 5 Г сигнал се покриени 15 градови и нивните околини Штип, Велес, Кавадарци, Неготино, Свети Николе, Битола, Прилеп, Крушево, Охрид, Струга, […]