Вести Свет Топ теми Ударни вести

Зголемено ниво на радијација од Чернобил

  Државниот инспекторат за нуклеарна регулатива на Украина соопшти дека во Чернобил е забележано зголемено ниво на радијација, по преземањето на нуклеарната централа од страна на руската војска. – Податоците од автоматизираниот систем за следење на радијацијата на зоната на исклучување, кои се достапни на интернет, покажуваат дека контролните нивоа на дозата на гама зрачење (црвени […]