Спорт Ударни вести

Андреас Трајковски од АК “Работнички” го собори македонскиот рекорд на 100 метри

  Во саботата, на 11 јуни, Андреас Трајковски, член на АК Работнички го собори Македонскиот рекорд на 100 метри.     На атлетски митинг одржан во Копенхаген, Андреас учествуваше во трката на 100 метри со што оствари резултат од 10 секунди и 50 стотинки, што претставува нов Македонски рекорд во оваа дисциплина. (Досегашниот рекорд на […]

Спорт

Трајковски со нов рекорд во скок во далечина на отворено

  Андреас Трајковски, член на АК Работнички и репрезентативец на Македонија, вчера на меѓународен атлетски митинг во Лимасол (Кипар), го собори македонскиот рекорд во скок во далечина на отворено со резултат од 7 метри и 41 сантиметар. Досегашниот Македонски рекорд на отворено во скок во далечина изнесуваше 7 метри и 15 сантиметри, кој беше во […]

Вести Македонија Спорт Ударни вести

Македонскиот атлетичар Андреас Трајковски постави нов национален рекорд во скок во далечина

  Викендов на отвореното првенство во Скиве – Данска, македонскиот атлетичар Андреас Трајковски постави нов национален рекорд во скок во далечина во сала, со резултат од 7 метри и 65 сантиметри, што е за 32 сантиметри подобар од претходниот рекорд, кој членот на АК Работнички го постави во Малме, Шведска пред две недели. Покрај во […]