Вести Свет Ударни вести

Радио Слободна Европа прекинува со работа во Русија

  Радио Слободна Европа ја прекинува својата работа во Русија, соопшти медиумот. Во соопштението потпишано од претседателот и извршен директор на РСЕ, Џејми Флај, се наведува дека рускиот сервис на Радио Слободна Европа се соочува со стечајна постапка и дека неговите новинари биле под притисок на полицијата.   -Сервисот ќе продолжи да се обидува да […]