Вести Македонија Став

ЦИВИЛ: Поддршка за сите жени во светот, крај на дискриминацијата и насилството врз жените!

  Правата на жените се човекови права коишто повеќе од 70 години се заштитени со меѓународното право и Обединетите нации. Жените имаат право да живеат ослободени од насилство, ропство и дискриминација. Жените имаат еднакви права да се школуваат, да поседуваат имот, да гласаат и да заработат фер и еднаква плата како и сите други вклучени […]