Вести Македонија

Нов докуметарец на Дома: Приказната за Пчиња

    Може ли течението на реката Пчиња да биде првото прекугранично речно заштитено подрачје во регионот? Исклучителни геолошки појави, ретки видови растенија и птици и возбудливи панорами – сето ова ја придружува Пчиња од нејзиното создавање во Србија се до нејзиниот влив во Вардар.   Автор: Кирил Пржо Режија: Ана Алексовска Камера: Иван Поповиќ, […]