Вести Македонија Ударни вести

Формиран Градскиот штаб за заштита и спасување

  На денешната седница Советот на Град Скопје ја донесе одлуката за формирање на Градскиот штаб за заштита и спасување, чиј командант според закон е градоначалникот на Град Скопје. Градскиот штаб за заштита и спасување ги координира активностите во областа на заштитата и спасувањето на своето подрачје, а општините од Градот Скопје се должни да […]