Алтернатива Настани

Најголемиот натпревар за фрлање авиончиња од хартија, Red Bull Paper Wings во Македонија

  Red Bull Paper Wings и оваа година повторно полетува со своите авиончиња од хартија. Идејата е многу едноставна: Нема керозин, нема мотор, нема комплицирани навигациски системи – cè што е потребно е најобичен А4 лист хартија, вешти раце за правење авионче од хартија и што е можно подалеку да одлета авиончето.      Доаѓајќи од […]