Алтернатива Настани

Музеј на современата уметност Скопје: Изложба “Се што ни е заедничко”

  Во Музејот на современата уметност ќе биде изложена поставката „Се што ни е заедничко“. Јонас Стаал | Jonas Staal Нови сојузи| New Unions | 2016 – 2019 Инсталација | Installation   „Нови сојузи“ е уметничка и политичка кампања чија појдовна точка е тековната политичка, економска, хуманитарна и еколошка криза во Европа со цел да […]