Вести Македонија Ударни вести

Герасимовски: Една година НУЛА денари трошоци за угостителски услуги и патувања во странство

  Во интерес на отчетноста и транспарентноста Општина Центар во изминатата година потроши НУЛА денари за угостителски услуги и НУЛА денари за трошоци и патувања во странство. Односно општината направи заштеда поголема од 700.000 денари колку што се предвидените буџети за патувања и угостителски трошоци. Градоначалникот на Горан Герасимовски вети одговорно и домаќинско работење и […]

Вести Македонија Топ теми Ударни вести

Владата усвои антикризни мерки за намалување на трошоците во јавниот сектор

  Како дополнување на 26-те антикризни мерки, Владата на денешната 28-ма седница усвои таргетирани мерки и препораки за намалување на трошоците во јавниот сектор. Со овие мерки сите буџетски корисници и единки корисници се задолжени да ги намалат расходите за стоки и услуги за 10% и да достават соодветен предлог за рационализација на трошоците до […]