Вести Свет Став

Хрватска: Најдобриот повторувач заробен во времето – Зорислав Антун Петровиќ

  Не треба да се биде претерано оптимистичен бидејќи ниту еден пропис нема смисла доколку не се спроведува, а Хрватска во повеќенаврати покажа дека е прилично долг патот од создавање до спроведување прописи, пишува за РесПублика, Зорислав Антун Петровиќ. Неодамна објавениот индекс на перцепција на корупцијата, алатка за мерење на корупцијата што не е толку […]