Вести Изјави Македонија Став Ударни вести

ДКСК: Приватниот ФБ профил на Билјана Ивановска е злоупотребен

  Државната комисија за спречување на корупцијата согласно своите надлежности постапува со ист пристап кон сите предмети. Целокупната стручност и расположливите капацитети се насочени кон утврдување на фактите и давање на соодветни препораки за натамошно постапување за сите предмети на кој работела Комисијата во овој мандат. Сите предмети кои досега ги оформила Комисијата, се процесуирани […]

Вести Изјави Македонија Ударни вести

Кога ДКСК може да работи без службени возила и картички, зошто да не можат и другите

  Претседателката на Антикорупциската комисија, Билјана Ивановска во емисијата „Топ тема“ изјави дека таа смета, секогаш треба да има домаќинско трошоње во јавниот сектор. -Како што викаат старите, кога ќе имаш тргни за кога ќе немаш. Да не биде само поради кризата. Досега се работело недомаќински. Ако сакате некој да видите каков тип на човек […]