Алтернатива Вести Македонија Настани

„Аквизиции – донации 2017-2021“ изложба во МСУ – Скопје

  На 2 април, во 12 часот, во Музејот на современата уметност – Скопје ќе биде отворена изложбата „Аквизиции – донации 2017-2021“.    Куратор на поставката е кустос Ива Димовски и кустос соработник Бојана Јанева.   Во рамки на поставката ќе бидат изложени дела, кои музејот ги има добиено по пат на откуп и донација […]