Вести Македонија Топ теми Ударни вести

Лицата со попреченост се ослободени од партиципација за студирање

  Во координација со Националното координативно тело за спроведување на Конвенцијата на ООН за правата на лицата со попреченост, Владата донесе Уредба за правата на лицата со попреченост и други лица да бидат ослободени од партиципација за студирање.     Со оваа Уредба Владата овозможи сите лица со попреченост запишани на прв, втор и трет […]