Вести Изјави Македонија Став Ударни вести

Кабинет на претседателот: Помилувањето е институт кој има корективна функција

  Во врска со прашањата за последната одлука за помилување на осудени лица од страна на претседателот Стево Пендаровски, од Кабинетот на претседателот информираат дека помилувањата како институт се еден од основните уставни надлежности на претседателот. Постојат два вида на помилување, се наведува во соопштението, и тоа: –  Редовни, односно кога лица и граѓани на земјава индивидуално […]