Вести Изјави Македонија Ударни вести

Пендаровски со порака по повод Меѓународниот ден на Франкофонијата

    C’est aujourd’hui la Journée internationale de la Francophonie! Денес е Меѓународниот ден на Франкофонијата! – се обрати претседателот Стево Пендаровски, по повод одбележувањето на Меѓународниот ден на Франкофонијата “Денес, кога пламените јазици на војната се закануваат да го изменат светот кој го познаваме, уште повеќе треба да ги афирмираме вредностите во кои веруваме […]