Вести Изјави Македонија Топ теми Ударни вести

Пендаровски: Да им овозможиме на нашите сограѓани со Даунов синдром да имаат живот базиран врз еднаквост

  “Светскиот ден на лицата со Даунов синдром, 21-от ден од третиот месец, како симбол за трите копии на 21-от хромозом што ги носат лицата со Даунов синдром, е само еден од низата поводи кој нè потсетува што сме направиле за лицата кои живеат со оваа состојба и кои се идните чекори кои треба да […]