Вести Изјави Македонија Ударни вести

Стратешки пристап е да се размислува да се градат нови капацитети во затворскиот систем

  Министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски во интервју во дневникот на МТВ одговарајќи на прашање за законот за амнестија, потенцира дека стратешкиот пристап е да се размислува во однос на тоа да се градат нови капацитети на затворскиот систем, да се стават во функција алките за пробација итн.    „Јас имам многу јасен став […]

Вести Македонија Ударни вести

Координација на затворските управи и медицинскиот персонал за обезбедување здравствена заштита

  Државниот секретар, д-р Јусуф Хасани, денеска, присуствува на настанот за координација на затворските управи и медицинскиот персонал за обезбедување здравствена заштита во затвори и претставувањето на стандардната оперативна процедура за вршење здравствена заштита.         – И покрај силниот фокус во справувањето на Министерството за здравство во борбата со пандемијата, на висок […]