Categories: Вести, Македонија, Ударни вести

Потпишани договори со 44 општини за реализација на 66 проекти на локално ниво

    Денес беа потпишани договорите за реализација на конкретните проекти, помеѓу соодветните министерства и институции и општините, обезбедени како поддршка…

Повеќе
Categories: Вести, Македонија, Ударни вести

Пенов: Неопходна е дигитализација на општините за брзи и транспарентни услуги

  Во услови на децентрализација, во услови кога општините се надлежни за испорака на многу важни услуги за граѓаните, процесот…

Повеќе
Categories: Вести, Македонија, Став, Ударни вести

Воведување задолжителни паркинг места и простор за велосипеди

  Во насока на стимулирање на зголемена употреба на еколошки превозни средства, намален метеж во сообраќајот и намалено загадување на…

Повеќе
Categories: Вести, Македонија, Ударни вести

Караванот за вакцинација почна од Шуто Оризари, опфатени се 14 локални заедници

  Министерот за здравство Беким Сали, амбасадорката на САД Кејт Брнз, претставници од СЗО и претставничката на УНИЦЕФ Патриција ДиЏовани…

Повеќе