Вести Македонија Ударни вести

Државната матура оваа година ќе се спроведе идентично како и минатата

  Министерството за образование и наука и Државниот испитен центар се подготвуваат за два важни процеси во областа на образованието кои треба да се спроведат во следниот период. Едниот е полагањето на државната матура за учениците од завршните години во средното образование, додека другиот е учеството на земјата во годинешното ПИСА тестирање.   За оваа […]