Вести Македонија Ударни вести

Бесплатна еко-акција за собирање електричен отпад на Општина Аеродром и „Нула отпад“

  Општина Аеродром во соработка со „Нула отпад“ реализира бесплатна пролетна еко-акција за собирање електронски и електричен отпад од домаќинствата и компаниите на целата територија на општината. Граѓаните и правните лица можат секој ден да се јават на еколонијата 070 236 000 и да ги пријават непотребните електрични и електронски уреди за преземање од прагот […]