Вести Македонија Ударни вести

Од денеска патниците треба да бидат 3 часа пред летот на скопскиот аеродром

  „ТАВ Македонија“ на 6 октомври, на својата официјална страна објави информација до сите патници, дека авиокомпанијата ќе врши надградба на системот за багаж.     “Почнувајќи од 9-ти октомври (понеделник), до крајот на ноември 2023 година, односно во период од два месеци, на Меѓународниот Аеродром Скопје ќе се врши надградба на системот за ракување […]

Вести Македонија Ударни вести

Рехабилитацијата на пистата на скопскиот аеродром ќе трае 50 дена без затворање на аеродромот

  Како дел од инвестицискиот план за проширување и реновирање на македонските аеродроми, почнувајќи од 28-март до 16-ти мај 2022 година, во период од 50 дена, компанијата ќе врши рехабилитација на пистата на Меѓународниот Аеродром Скопје, информираат од ТАВ.       За оваа цел, авиосообраќајот на Меѓународниот Аеродром Скопје, во текот на овој период, ќе се одвива […]