Вести Македонија Ударни вести

СЕММ: Потребна е поддршка за саморегулацијата и спроведување на медиумските реформи

  Потребна е дебата и отворање дијалози за она што се објавува во онлајн медиумите. Потребно е и приспособување на законите во земјава со европските, бидејќи актуелните се застарени и воопшто не ги опфаќаат онлајн медиумите. Ова се дел од заклучоците од денешната јавна дебата „Медиумската саморегулација и неопходни мерки за унапредување на професионализмот во […]