Вести Македонија Ударни вести

АДИНГ во иднина ќе работи на струја од сопствено производство

  Во духот на своите заложби за зачувување на животната средина, намалување на јаглеродниот отпечаток и одржлив развој, компанијата АДИНГ наскоро самата ќе си обезбедува електрична енергија преку фотоволтаичните панели кои се инсталираат на нејзин објект во Скопје, а вишокот на енергија ќе се продава.     На овој начин, компанијата ќе спречи годишна емисија на […]