Вести Македонија Ударни вести

Влада: Платите во образование зголемени од 3.200 до 6.400 денари

  Вработените во образованието и во детската заштита и воспитание се базата за развој на општеството и квалитетен човечки потенцијал. Затоа еден од врвните приоритети на Владата е континуиран раст на платите на наставниците и воспитувачите и негователите, на кое работиме и ќе продолжиме да работиме, соопштуваат од Владата.   Со конструктивен дијалог со синдикатите […]