Алтернатива Настани

МСУ: Изложба на карикатури „На тенок мраз“ од Лазо Плавевски

  На 16 април (сабота) во 12 часот ќе биде отворена изложба на карикатури од Лазо Плавевски во Музејот на современата уметност – Скопје. Куратор на поставката е Љиљана Неделковска. Лазо Плавевски припаѓа на генерацијата карикатуристи која на културната сцена во нашата земја се појави во 70-те години. Изложбата го прикажува творештвото на Лазо Плавевски […]