Вести Македонија Ударни вести

Вработените во “Македонски пошти” ќе добијат покачување на платите

  Управниот одбор на Пошта на РСМ, каде од изутрина почна генерален штрајк, им понуди на синдикалните организации од 1 јуни годинава линеарно да се зголемат за 3.000 денари платите на 1.700 вработени од оперативниот дел (поштари, шалтерски работници и други), а од 1 август и на административните службеници. -Откако предлогот ќе биде доставен официјално […]