Алтернатива Настани

Новата книга “Филмотопија” на Игор Анѓелков излегува утре од печат

  Утре, 16 април, од печат ќе излезе книгата со филмска есеистика „Филмотопија“ од Игор Анѓелков, со што авторот на најдобар можен начин ја заокружува трилогијата составена и од книгите „ФИЛМ.МКД“ (2015) и „Филмски град“ (2018), сите во издание на „ИЛИ-ИЛИ“.     Анѓелков продолжува ревносно да ја следи филмската продукција кај нас и во […]