Вести Изјави Македонија Топ теми Ударни вести

Халили: Треба да имаме закон за забранети имиња како „Ванчо Михајлов“

  Поранешниот амбасадор Мухамед Халили во „Click Plus“ на ТВ21 посочи дека во Македонија треба да има закон за забранети имиња, како што е „Ванчо Михајлов“. „Ние немаме закон за забранети имиња, а треба да имаме“, посочи Халили.   „Една таква посета требаше да има цел за зближување на двете влади, институциите. Но, фактот што […]