Вести Македонија Ударни вести

Денеска е Велика Сабота

  Велика Сабота е ден на покојот, ден на Покојникот, ден на Најголемиот покој и на Најголемиот Покојник. Велика Сабота е денот меѓу смртта и воскресението, меѓу Петок и Велигден, денот што ги спојува распнувањето и радоста.     Денот на Големиот Покој е времето кога Христовото тело е во гробот. Овa е втор ден […]