Вести Македонија Ударни вести

Средношколци од Скопје работат на минијатурен болид со погон на компримиран воздух за натпревар во Лондон

  Група ученици од СУГС „Орце Николов“ од Скопје креираат минијатурен болид по примерот на моделите во Формула 1 кој ќе работи со погон на компримиран воздух и истиот ќе го претстават на натпреварот Aramco Formula 1 schools World Finals 2022, што ќе се одржи во јули годинава во Лондон. Ова е прво учество на ученици […]