Алтернатива Вести Македонија Настани Ударни вести

Започна кампањата “Биди ИН. Биди ИНклузивен. Биди ИНклудиран”

  Проектот „Биди ИН, биди ИНклузивен, биди ИНклудиран“ од 5 до 15 мај ќе ја реализира втората кампања за кревање на јавната свест, за важноста на инклузивното образование и вклученоста на децата со попреченост во редовните основни училишта. Како дел од кампањата изработени се три видеа со ученици, наставници и родители кои ги претставуваат клучните […]