Вести Македонија Ударни вести

“Лице в лице со претседателот”: Пендаровски во посета на општина Демир Хисар

  Претседателот Стево Пендаровски вчера ја посети општина Демир Хисар во рамки на проектот „Лице в лице со претседателот“. За време на посетата, претседателот Пендаровски во селото Слоештица ја посети спомен-собата на големиот македонски писателот Петре М. Андреевски, сместена во некогашниот Задружен дом, кој се реконструира и ќе прерасне во нов Мултифункционален центар. Претседателот Пендаровски […]